CNC Plazma

Rezanje plazmom je jedan od najučestalijih postupaka rezanja materijala koji uz pomoć stlačenog plina i električne energije, kroz odgovarajuću sapnicu ( diznu ) stvara luk koji može postići i do 25.000 stupnjeva celzijevih. Rezanje plazmom se može vršiti ručno ili strojno, te je upravo strojno rezanje plazmom, pored strojnog rezanja laserom najučestalije. Plazma, za razliku od lasera, nudi najveći raspon mogućih debljina rezanja u jednom stroju.

Pripremu rezanja odrađujemo u specijaliziranim programima kako bi se osigurala maksimalna iskoristivost Vašeg materijala s obzirom na dimenzije korištene table lima. Za samu izradu programa za rezanje nam je potreban uzorak traženog dijela, nacrt ili već pripremljena DXF datoteka.

CNC plazma rezanje smo u mogućnosti ponuditi na limovima maksimalnih dimenzija 4000 × 2000 mm.

Naš stroj pokriva debljine limova u rasponu od 2,5 mm do 20 mm . Režemo iznad bazena sa vodom kako bi se umanjile termičke deformacije na tankim limovima.

Uslugu vršimo iz materijala naručitelja ili možemo ponuditi limove sa vlastitog skladišta, koje pokriva sve najučestalije debljine u rasponu od 3 do 20 mm.

Za sve upite stojimo Vam na raspolaganju.